IK VIND HET LEUK OM TE SPORTEN!

Datum

Motivatie is een begrip dat wordt beïnvloed door veel verschillende factoren. Motivatie binnen de sport is belangrijk maar hier is vaak een gebrek aan wegens te weinig tijd, energie, gevoelens van onzekerheid of het lastig vinden om te beginnen met sport en/of bewegen. 

Iedereen weet dat bewegen gezond is. De stap zetten om dit ook daadwerkelijk zelf voor elkaar te krijgen, blijkt echter erg groot. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je motivatie te (her)vinden en die willen we graag met je delen!

  • SAMEN SPORTEN

Zoek een sportmaatje. Samen sporten zorgt naast het fysieke aspect ook voor een sociaal aspect. Je gaat elkaar stimuleren en als je een geen zin heeft en jij wel of vice versa, kun je elkaar motiveren om toch te gaan bewegen. Daarnaast is het ook goed voor de uitdaging.

  • HOU HET LEUK!

Iets volhouden terwijl je er geen bal aan vindt, gaat je niet lukken. Dat geldt voor iedereen op deze aardbodem. Daarom is het van uiterst belang om het sporten leuk en uitdagend te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door (zoals hierboven genoemd) samen te gaan sporten. Maar nog belangrijker: zoek iets dat bij je past en geef het ook een oprechte kans.

  • STEL DOELEN OP

Doelloos gaan sporten zal tot hetzelfde resultaat leiden als hierboven besproken: niks meer dan frustratie. Je wilt iets bereiken met sporten. Of dit nou het verbeteren van de algehele gezondheid is of een specifiek doel zoals een obstaclerun uitrennen. Ga eens bij jezelf na wat jij zou willen bereiken? Door deze doelen op te schrijven en vervolgens specifieker te maken zorg je voor blijvende motivatie en heb je ook handvaten om op terug te grijpen wanneer je het even lastig hebt.

Dus zorg ervoor dat je begint bij het begin: leer sporten (weer) leuk te vinden. Ga op zoek naar een sportmaatje of sluit je aan bij een community. Deze mensen kunnen je helpen om het sporten leuk en uitdagend te houden. Bekijk welke doelen je wilt behalen en bedenk vooral ook waarvoor je het doet. En misschien wel het allerbelangrijkste: accepteer dat het niet altijd goed zal gaan. Het belangrijkste is dat je uiteindelijk weer doorgaat.

Ben je op zoek naar een sportmaatje of een leuke sportcommunity waar je je bij kunt aansluiten? Wil jij sporten (weer) leuk en uitdagend gaan vinden of wil je werken aan doelen die bij jou passen onder begeleiding?

Plan dan een gratis proeftraining bij OTR.

En ervaar zelf hoe het is om in groepsverband te trainen in de buitenlucht. Ohja en neem je maatje gerust mee.

ONE DAY, OR DAY ONE?!

Lid worden van de OTR community?

Wellicht ook
interessant