Datum

‘Twintigtwintig’

Als iemand jou zou vragen om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar, zul je misschien niet zelf invullen dat het een geweldig jaar is geweest… Wij doen dat nu stiekem toch wel. Vanuit onze kant bekeken hebben wij namelijk in dit jaar iets bereikt wat we aan het begin van dit jaar nooit hadden verwacht. Er is iets ontstaan waar we toch wel trots op mogen zijn. In deze ‘recab’ nemen wij jou mee in ons verhaal van ‘twintigtwintig’.

Ergens in 2020.

Vandaag gaat het dan écht gebeuren. De allereerste Outdoor Training van ons gaat plaatsvinden op het zogeheten ‘Greune Veldje’ in Reuver. De laatste checks voor de officiële kick-off worden gedaan. “Hebben we echt alle materialen bij ons?”, “Zullen de deelnemers de mail over de indeling van de verzamelplekken wel goed ontvangen hebben?”, “Zijn de twee aparte verzamelplekken eigenlijk wel duidelijk omschreven denk je…?”

Twee maanden eerder…

Ergens op een goede zondagmiddag komen we bij elkaar bij Café ‘De Grens’. Na wat slap gelul over koetjes en kalfjes komt de intentie van de ontmoeting ter sprake. Hieruit ontstaat een van de besluiten van het jaar. “We gaan de handen in elkaar steken om een nieuwe community binnen de Gemeente op te zetten waar we natuur, sport en technologie met elkaar zullen gaan verbinden.” Zonder twijfel beginnen we de dagen er na met de eerste stappen die ondernomen moeten worden terwijl er net een ‘Lock down’ wordt aangekondigd op het nieuws. Balen…! Echter, dit laat ons niet opzij zetten het plan door te zetten en alle voorbereidingen te treffen zonder dat we op dat moment nog geen vooruitzichten hebben wanneer we van start kunnen gaan. In de tussentijd wordt er achter de schermen gewoon doorgewerkt en een logo ontwikkeld, een website gemaakt, social media aangemaakt en materialen besteld. Dit natuurlijk naast alle kleine dingen waar rekening mee moet worden gehouden en zo krijgt alles steeds meer vorm en zelfs de eerste inschrijvingen komen ook al binnen. De energie die we er van krijgen laat ons misschien stiekem zelfs wel even vergeten dat we in een ‘crisis’ zitten momenteel. En zo komen we steeds meer een stapje dichterbij de ‘kick-off’.

6 mei 2020.

Vanavond is er tijdens de persconferentie aangegeven dat er vanaf medio mei weer getraind mag worden. “WE KUNNEN ONZE INTENTIES OVER GAAN ZETTEN IN ACTIE, JAAAH!” Nog geen dag later zitten we weer bij elkaar om alle randzaken nog eens op een rijtje te zetten. Dit doet ons besluiten om vanaf maandag 18 mei van start te gaan en al onze leden voor die tijd te voorzien van bedrukte shirts die wij als welkomstcadeau persoonlijk aan huis willen overhandigen. In de tussentijd zullen we ook de eerste training op papier zetten en de leden informeren over de officiële ‘kick-off’

18 mei 2020.

Vandaag gaat het dan écht gebeuren. De allereerste Outdoor Training van ons gaat plaatsvinden op het zogeheten ‘Greune Veldje’ in Reuver. De laatste checks voor de officiële kick-off worden gedaan. “Hebben we echt alle materialen bij ons?”, “Zullen de deelnemers de mail over de indeling van de verzamelplekken wel goed ontvangen hebben?”, “Zijn de twee aparte verzamelplekken eigenlijk wel duidelijk omschreven denk je…?”

En gelukkig komt daar de eerste sporter dan aangefietst. “Maar waar blijft nou eigenlijk dan die eerste deelnemer op de andere afgesproken verzamelplek?”, “Zou het dan toch zo zijn dat Dirk even naar de parkeerplek achter ‘Bosdael’ moet rennen om daar de sporters op te pikken”. En nog geen seconde later is Dirk in de bosjes verdwenen en weer even later zijn daar dan de enthousiaste deelnemers die inderdaad op een andere plek stonden te wachten. Oeps!

Nu iedereen aanwezig is, kan er begonnen worden met de training. Een uur lang wordt er keihardgetraind en gezweet door uitdagende oefenvormen, die zijn onderverdeeld in twee lesdelen die elk door een van ons wordt aangeboden. We zitten tenslotte in een periode waar we rekening moeten houden met maatregelen zoals voldoende afstand, geen fysiek contact en geen samenscholingen. Ondanks dat zetten we een heerlijke eerste training neer samen met al onze deelnemers. De bezwete kopjes van iedereen spreken boekdelen.
Missie geslaagd!

Nog geen week later…

We hebben onderling een telefoongesprek op vrijdagmiddag. Dirk verteld enthousiast over een idee wat hem te boven is gekomen. Joost mag weten waar hij aan dacht toen hij op dit idee kwam maar Joeri vindt het een geweldige ingeving. Onder het motto van ‘Wie niet waagt, wie niet wint’ zoeken we contact op met de Gemeente Beesel om het concept wat Dirk in de tussentijd heeft opgesteld te pitchen. En zo start wederom een intensieve voorbereiding van iets waarvan we nog niet weten hoe het zal gaan uitpakken. Na een aantal snikhete productiedagen hebben we de instructievideo’s voor de conceptvorm kunnen geven. Al snel daarna verschijnen ook de eerste gepersonaliseerde QR-Codes.

Deze blauw plaatjes bevestigen we diezelfde dag op de daarvoor bestemde paaltjes van het wandelroute netwerk die we in samenwerking met het Routeplan Bureau Limburg hebben uitgezocht.

26 juni 2020.

Samen met de gemeente Beesel lanceren wij de QR-games inclusief promovideo. De eerste reacties die we hieruit te horen kregen waren super positief! We hebben een supergave manier van trainen in de gemeente Beesel mogelijk gemaakt en dat geeft ons energie om nóg meer inwoners van onze gemeente (en omstreken) in beweging te krijgen.


De maanden daarna…

Dat de QR-games niet onopgemerkt bleven bleek wel toen de eerste hardloopclub zich melde om samen een QR-route te rennen. ‘Mama Moves’, een club enthousiaste vrouwen die wekelijks samen hardlopen, onze QR-games was een mooie toevoeging hierop!

Niet veel later breiden we ons eigen lesrooster uit met een startersgroep. Veertien nieuwe deelnemers die de stap maakten om samen met ons fit te worden op een leuke en uitdagende manier. Ondertussen stromen de aanmeldingen voor onze QR-games binnen, die ook kosteloos te gebruiken zijn. Zo krijgen we binnen een korte periode meer dan 100 mensen van de Gemeente en Omstreken in beweging. En dat geeft ons kracht en heel veel nieuwe energie om ons elke week te blijven inzetten om mensen gezond te krijgen/houden. Vooral in deze bizarre tijden.

December 2020.

Het einde van een bewogen jaar nadert. Op 14 december besluit de overheid dat sporten in groepen niet meer mag in verband met de risico’s die er heersen en we worden weer gedwongen om onze creativiteit erin te gooien. Door trainingen op afstand aan te bieden en gebruik te maken van de QR-game kunnen we deze dagen toch allemaal fit blijven. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan nieuwe ontwikkelen zoals vernieuwende trainingen, nieuw materiaal en de QR-game app.

Achter de schermen

We sluiten deze terugblik graag af door iemand in het zonnetje te zetten. Iemand die ervoor gezorgd heeft dat wij binnen no-time online konden gaan met een nieuwe website, logo, fotografie, promovideo’s en ga zo maar door. We hopen dit samen met jou door te kunnen blijven zetten en zijn je nu al eeuwig dankbaar voor alle moeite die je voor ons hebt genomen. Heel erg bedankt Joska Koch van Unplayed voor je toewijding en het vele werk dat je voor ons hebt gedaan, nogmaals BEDANKT!

Ook willen we alle leden bedanken voor jullie enthousiasme en inzet waarvan wij weer iedere week mogen genieten, jullie zijn geweldig!

We maken ons klaar voor een nieuw jaar waarin groei centraal zal staan. Niet alleen groeien als bedrijf maar juist ook als persoon.  

Samen sporten is samen groeien, we maken er een topjaar van!!

Dirk Driessen & Joeri Meuter (OTR)

Lid worden van de OTR community?

Wellicht ook
interessant